סיבה מספר אחת להשמנה

הסיבה שקשה לנו לרזות או שאנחנו תקועות במשקל, לא קשורה לקלוריות שאנחנו מכניסות. 

כי אם אנחנו נכנסות לגרעון קלורי, הירידה תהיה רק לטווח הקצר ותהיה עליה חוזרת (הרבה פעמים עם ריבית).

אז חשוב להבין מהי הסיבה האמיתית, שבגללה אנחנו לא מצליחות לרדת במשקל. מוזמנת לצפות בסרטון ולהמשיך לקרוא 🙂

יש עשרות של סיבות עם מכנה משותף לרובן:

סיבה מספר 1 היא הפרשת יתר כרונית של אינסולין, שהוא הורמון אוגר שומן שיוצרת הפרעה הורמונלית שנקראת עמידות לאינסולין.

הגורמים: אכילה בתדירות גבוהה מדי ואחוז גבוה מדי של פחמימה בתזונה יומית.

הרבה מאיתנו אכלנו 5-6 ארוחות קטנות ביום, או נשנשנו מהבוקר עד הערב במשך שנים ארוכות. התאים פיתחו עמידות לאינסולין, מה שגורם ללבלב לייצר עוד ועוד אינסולין, ונקלענו למלכוד של הפרשות יתר שלא מאפשרות לנו לשרוף שומן. 

עמידות לאינסולין היא מצב טרום סוכרתי -

אם לא נטפל היא עלולה להתפתח לסוכרת, וגם לתסמונת מטבולית – שהיא בעיית בריאות מספר 1 בעולם המודרני מבחינת מחלות כרוניות, ומהווה גורם סיכון משמעותי לכל מצב כרוני.

בהדרכות הפתוחות שלי תביני איך לזהות עמידות לאינסולין ומה הצעדים לשיקום הרגישות, כאן ההרשמה.

בגדול – כדי להיות בריאות ואסופות יותר אנחנו צריכות לשקם את הרגישות לאינסולין בעזרת תזונה דלת פחמימה באופן יחסי, נדיבה בשומן, ומותאמת לפיזיולוגיה הנשית, בעיקר אחרי גיל 45. 

תזונה שמשביעה ל 5-6 שעות אחרי ארוחה ומאפשרת לך לשרוף שומן בין הארוחות, בלילה ובשעות הראשונות של הבוקר.

שתפו את הכתבה

כתבות נוספות:

תת חומציות בקיבה

תת חומציות פירושה שהקיבה לא מפרישה מספיק חומצה טבעית שנועדה לפרק את המזון.

כשיש מעט מדי חומצה המזון נשאר בקיבה זמן ארוך מדי, מתחיל לתסוס וללחוץ כלפי מעלה.

הלחץ הזה גורם לפתיחה קלה של השסתום שבין הקיבה לוושט, ואז גם מעט חומצה עולה כלפי מעלה וגורמת לתחושת שריפה או צרבת.

בפועל זו לא בעיה של עודף חומצה אלא של חסר בה.

לכתבה המלאה »

האמת על השימוטו והצד האוטואימוני

כשאומרים לך “יש לך מחלה אוטואימונית”, זה נשמע כאילו הגוף יצא משליטה.
אבל האמת היא שהגוף שלך לא תוקף את עצמו, הוא מנסה להגן על עצמו.
הוא מזהה עומס מצטבר של רעלנים, סטרס, תזונה לא מתאימה או חוסרים,
ומנסה להחזיר שליטה למערכת שיצאה מאיזון.

לכתבה המלאה »

הצטרפי לניוזלטר וקבלי גישה לקהילה, עדכונים על אירועים, תכנים חדשים והרבה ידע לאיזון הורמונלי