הסיבה שקשה לנו לרזות או שאנחנו תקועות במשקל, לא קשורה לקלוריות שאנחנו מכניסות.
כי אם אנחנו נכנסות לגרעון קלורי, הירידה תהיה רק לטווח הקצר ותהיה עליה חוזרת (הרבה פעמים עם ריבית).
אז חשוב להבין מהי הסיבה האמיתית, שבגללה אנחנו לא מצליחות לרדת במשקל. מוזמנת לצפות בסרטון ולהמשיך לקרוא 🙂
יש עשרות של סיבות עם מכנה משותף לרובן:
סיבה מספר 1 היא הפרשת יתר כרונית של אינסולין, שהוא הורמון אוגר שומן שיוצרת הפרעה הורמונלית שנקראת עמידות לאינסולין.
הגורמים: אכילה בתדירות גבוהה מדי ואחוז גבוה מדי של פחמימה בתזונה יומית.
הרבה מאיתנו אכלנו 5-6 ארוחות קטנות ביום, או נשנשנו מהבוקר עד הערב במשך שנים ארוכות. התאים פיתחו עמידות לאינסולין, מה שגורם ללבלב לייצר עוד ועוד אינסולין, ונקלענו למלכוד של הפרשות יתר שלא מאפשרות לנו לשרוף שומן.
עמידות לאינסולין היא מצב טרום סוכרתי -
אם לא נטפל היא עלולה להתפתח לסוכרת, וגם לתסמונת מטבולית – שהיא בעיית בריאות מספר 1 בעולם המודרני מבחינת מחלות כרוניות, ומהווה גורם סיכון משמעותי לכל מצב כרוני.
בהדרכות הפתוחות שלי תביני איך לזהות עמידות לאינסולין ומה הצעדים לשיקום הרגישות, כאן ההרשמה.
בגדול – כדי להיות בריאות ואסופות יותר אנחנו צריכות לשקם את הרגישות לאינסולין בעזרת תזונה דלת פחמימה באופן יחסי, נדיבה בשומן, ומותאמת לפיזיולוגיה הנשית, בעיקר אחרי גיל 45.
תזונה שמשביעה ל 5-6 שעות אחרי ארוחה ומאפשרת לך לשרוף שומן בין הארוחות, בלילה ובשעות הראשונות של הבוקר.