קפה קפה בוא נסתדר יפה 🙂 על הקשר בין קפה והרזיה
אם את שותה קפה ונהנית שיש לך אותו ביום יום – כמוני 🙂
ואת רוצה לשלב אותו בתזונה שלך באופן שתומך בשריפת שומן – כמוני!
חשוב שנבין איזה השפעות יש לקפה עלינו, כדי להשתמש בקפה
בסנכרון עם המערך ההורמונלי שלנו – ולא נגדו!
ולצורך זה צילמתי את הסרטון הזה:
אז איך סוגי קפה שונים, ותזמון של השתייה,
משפיעים על תהליכים בגוף?
הנה טיפ ראשון על קצה הכפית:
על הבוקר – רמת הקורטיזול עולה ממילא, כדי להעיר אותנו שנתחיל לפעול.
שתיית קפה במהלך שעה וחצי אחרי הקימה, מקפיצה את הקורטיזול, וגורמת לכניסה של סוכר לדם ברמה שלא מאפשרת שריפת שומן, ואפילו אוגרת אותו.
לצורך הדוגמה – ההשפעה של כוס קפה תמימה, שחור ממקור איכותי, ללא המתקה, ללא הקרמה, במינון סביר – בשעה וחצי הראשונות מקימה – דומה לצלוחית גלידה.
אז מה אני עושה?
א. בשעה וחצי שעתיים הראשונות אני מסתדרת עם:
מים, חומץ תפוחים, מינרלים, חליטות עלים.
לא חומרים מעוררים וממריצים, כדי שאני אוכל להמשיך לשרוף שומן.
ב. אחרי שעתיים ולפני ארוחה ראשונה – אני עושה לי כוס קפה תמימה, זו ממקודם 🙂
ג. את הכוס השניה (ולפעמים השלישית) אני מעדיפה להצמיד לחצי שעה בסוף הארוחה, כדי לא להפריע לתהליכי הפינוי ושריפת השומן בין הארוחות.

(אני עם הקפה הראשון)
על נס קפה, וקפה נטול – אני אישית ויתרתי
יותר מדי מעובד, ועם כל מיני חומרים, לא מתאים לי.
אם את שותה, בעיני שווה להשקיע,
בקפה רגיל/נטול אורגני, בלי תוספות מיותרות (לגוף) כל מיני,
אפשר למצוא בחנויות טבע כל מיני סוגים.
לפני שנמשיך לגבי הקרמה והמתקה,
חשוב לי לומר שאני לא ממליצה או מעודדת שתיית קפה בשגרה,
כן אני רוצה לתת כלים לניהול מודע עבור מי שכמוני שותה קפה ביומיום,
ורוצה לעשות שיקולים מושכלים ולהבין את ההשלכות של הבחירות שלה.
לגבי הקרמה
כל סוגי ההקרמה מעכבים שריפת שומן בזמן הצום של הבוקר, ובין הארוחות.
כלומר, הכי טוב לא להקרים בבוקר, אבל אם את מקרימה,
זה הסדר מהכי פחות מעכב שריפת שומן להכי הרבה.
כמובן שזה משתנה לפי המצב המטבולי האישי,
וככל שיש יותר עמידות לאינסולין, הזמן יותר ארוך:
חמאה מוקצפת עם שמן קוקוס – בין רבע שעה לשעה וחצי.
שמנת 38% (למי שלא רגישה לאסטרוגן) – בין חצי שעה לשעתיים.
קרם קוקוס – בין שעה לשעתיים.
חלב שקדים טהור – בין שעתיים לשלוש.
חלב סויה 100% לא מהונדסת גנטית – 3-12 שעות.
חלב דגנים (אורז, שיבולת שועל) – 4-15 שעות.
חלב פרה – 4-15 שעות.
ב"משקאות חלב צמחי" זה לרוב לא רק סויה או שקדים,
זה סוכר ועוד דגנים ואורז, ואז ההשפעה עוד יותר קיצונית.
אז מה קורה? יש נשים ששותות קפה כדי לצום,
אבל בעצם מפריעות לשריפת שומן!
ועדיף להן לאכול שומן איכותי וחלבון בריא,
מאשר "להחזיק" הרבה שעות עם נס-קפה והקרמה צמחית.
לגבי ההמתקה
סוכר כמובן מקפיץ אינסולין ומעכב שריפת שומן לכמה שעות לפחות,
אבל ממתיקים מלאכותיים זה אפילו יותר גרוע – הם מרמים את הגוף.
לא רק שהם גורמים להפרשת אינסולין שזה הורמון אוגר שומן,
הם גם מצטברים כרעלים ברקמות ומעלים סיכוי לסרטן.
למי שרוצה להמתיק:
כדאי לחפש ממתיקים כמה שיותר קרובים למצב הטבעי של הצמח והפרי,
לכן שווה לעשות מאמץ ולרכוש מונק פרוט בטיפות, או סטיביה טהורה בטיפות.
כאן בקישור לאייהרב יש מוצר סטיביה:
וכאן בקישור לסאן ריידר:
גם אלו לא מועילים, אבל הם הכי פחות בעייתיים,
ומצמצמים הפרשת אינסולין לעומת ממתיקים אחרים.
לסיכום
לפני ארוחה ראשונה – תעזרי לעצמך מאוד אם תשתי ללא הקרמה או המתקה.
ואולי מעודד לשמוע, שככל שאישה מתאזנת הורמונלית,
הצורך שלה בקפה מתוק וקרמי מתמתן,
והיא יכולה את השעות הראשונות של היום
להעביר אם שחור איכותי או אספרסו נקי.
אפשר בכיף להנות מכוס קפה עם הקרמה/המתקה,
בלי לשבש את המערכת לשעות ארוכות,
בצמוד לסוף ארוחה, במסגרת תפריט מאזן.
בהדרכות הפתוחות שלי תוכלי להכיר
את הנוסחה המדעית לאיזון הורמונלי
ואת הבסיס הפיזיולוגי עליו היא מתבססת.

