סיבת השורש להליקובקטר

הליקובקטר הוא חיידק קיבה שנמצא רדום אצל כולנו. כשיש התפרצות שלו, אנחנו עלולות לסבול מדלקות וכיבים.

אז למה ומתי מתרחשת התפרצות?

כאשר חומצת הקיבה שלנו מרוכזת וחזקה מספיק, כמעט ואין פתוגנים שיכולים לשגשג. אבל כשהיא מתדלדלת בגלל סטרס, שימוש  בתרופות, עודפי סוכר בתזונה, ורעלים שונים, אוכלוסיית ההליקובקטר יכולה לגדול.

טיפול באנטיביוטיקה יתן הקלה זמנית, אבל לטווח הארוך החיידקים עלולים לפתח עמידות. והיכולת להתמודד עם הגל הבא יורדת משמעותית. אנטיביוטיקה גם פוגעת בספיגת ברזל ומינרלים רבים אחרים. 

כאן בסרטון תביני את המנגנון שקשור להליקובקטר ומה כדאי לעשות כדי לרפא ולמנוע התפרצויות מזיקות.

שתפו את הכתבה

כתבות נוספות:

תת חומציות בקיבה

תת חומציות פירושה שהקיבה לא מפרישה מספיק חומצה טבעית שנועדה לפרק את המזון.

כשיש מעט מדי חומצה המזון נשאר בקיבה זמן ארוך מדי, מתחיל לתסוס וללחוץ כלפי מעלה.

הלחץ הזה גורם לפתיחה קלה של השסתום שבין הקיבה לוושט, ואז גם מעט חומצה עולה כלפי מעלה וגורמת לתחושת שריפה או צרבת.

בפועל זו לא בעיה של עודף חומצה אלא של חסר בה.

לכתבה המלאה »

האמת על השימוטו והצד האוטואימוני

כשאומרים לך “יש לך מחלה אוטואימונית”, זה נשמע כאילו הגוף יצא משליטה.
אבל האמת היא שהגוף שלך לא תוקף את עצמו, הוא מנסה להגן על עצמו.
הוא מזהה עומס מצטבר של רעלנים, סטרס, תזונה לא מתאימה או חוסרים,
ומנסה להחזיר שליטה למערכת שיצאה מאיזון.

לכתבה המלאה »

הצטרפי לניוזלטר וקבלי גישה לקהילה, עדכונים על אירועים, תכנים חדשים והרבה ידע לאיזון הורמונלי