סדר אכילה מחטב

איך ליהנות מארוחה טובה ועדיין – כמה שפחות להקפיץ סוכר ואינסולין, וכמה שיותר מהר לחזור לשרוף שומן אחרי הארוחה?

תובנות מרכזיות מהסרטון:

  • תמיד להתחיל עם סלט ירוק עם שומן בריא. השילוב הזה עוזר לווסת את הפרשת האינסולין. 
  • לשים כמה מנות שומן בריא בצלחת. שומנים הם דלק יעיל מאוד לגוף וחשובים כמקור לייצור הורמונים. שומנים עוזרים גם להפחית דחף למתוקים ובצקים. 
  • לשים בצלחת גם מנת חלבון משמעותית ואיכותית, בתוספת ירקות צבעוניים (שצמחו מעל האדמה). 
  • פחמימות בסוף הארוחה! דגנים, ירקות שורש, עוגות וכו'. בסוף ארוחה עשירה בסיבים ושומן, פחמימות יגרמו לעלייה קטנה יותר ברמת האינסולין. 
  • יין ואלכוהול – יין אדום הכי מומלץ מבחינת הפרשת אינסולין וחומרים נוגדי חמצון, עדיף בסוף הארוחה 🙂 

שיהיו לנו אירועים וחגים שמחים ומאוזנים!

את מוזמנת להצטרף להדרכות פתוחות ללא עלות, בהן תוכלי להבין לעומק את המערכת ההורמונלית שלך, ואיך לשמור עליה מאוזנת וחזקה. לחצי כאן לפרטים נוספים

שתפו את הכתבה

כתבות נוספות:

תת חומציות בקיבה

תת חומציות פירושה שהקיבה לא מפרישה מספיק חומצה טבעית שנועדה לפרק את המזון.

כשיש מעט מדי חומצה המזון נשאר בקיבה זמן ארוך מדי, מתחיל לתסוס וללחוץ כלפי מעלה.

הלחץ הזה גורם לפתיחה קלה של השסתום שבין הקיבה לוושט, ואז גם מעט חומצה עולה כלפי מעלה וגורמת לתחושת שריפה או צרבת.

בפועל זו לא בעיה של עודף חומצה אלא של חסר בה.

לכתבה המלאה »

האמת על השימוטו והצד האוטואימוני

כשאומרים לך “יש לך מחלה אוטואימונית”, זה נשמע כאילו הגוף יצא משליטה.
אבל האמת היא שהגוף שלך לא תוקף את עצמו, הוא מנסה להגן על עצמו.
הוא מזהה עומס מצטבר של רעלנים, סטרס, תזונה לא מתאימה או חוסרים,
ומנסה להחזיר שליטה למערכת שיצאה מאיזון.

לכתבה המלאה »

הצטרפי לניוזלטר וקבלי גישה לקהילה, עדכונים על אירועים, תכנים חדשים והרבה ידע לאיזון הורמונלי