מקובל לחשוב שצרבת נגרמת מעודף חומציות בקיבה אבל זה ממש לא נכון!
לרוב מדובר על מחסור בחומצת קיבה.
טעות קריטית שרופאים עושים שהם מטפלים בצרבת – הופכים את הקיבה ליותר בסיסית, בעזרת תרופות סותרות חומצה, נקסיום למשל…
מכירות של 72 ביליון דולר ב 25 שנה האחרונות. מהתרופות הנמכרות ביותר בעולם!
בפועל – הקיבה שלנו צריכה להיות פי מיליון יותר חומצית מהדם שלנו.
ואז נוכל לעכל היטב:
1. לפרק חלבונים.
2.להרוג פתוגנים מחוללי מחלות.
3.לספוג היטב מינרלים חיוניים.
מה פוגע בחומצת קיבה?
– בתזונה: יותר מדי סוכר, דגנים מעובדים, יותר מדי מזונות מעובדים.
– תרופות מרשם ותרופות ללא מרשם.
– סטרס.
– אחרי גיל 50 חומצת הקיבה מתדלדלת.
ככל שמערכת העיכול חלשה יותר, כך צריך להוסיף יותר חומצות נכונות למערכת:
– חומצה הידרוכלורית כתוסף, תעזור לעכל חלבונים ולספוג מינרלים.
– חומץ תפוחים ללא תוספות (כפית בכוס מים לפני ארוחה).
– מלחי מרה יכולים לעזור לעכל שומנים.
– פרוביוטיקה שתעזור לעכל סיבים.
– כשהמערכת חלשה קשה לאכול ירקות חיים, אז עדיף לאדות את הירקות או לבשל אותם.
– ירקות כבושים יעזרו מאוד לשיקום העיכול.
– מזון שמן קל יותר לעיכול ממזון רזה.
להסתמך על תרופה סותרת חומצה לאורך זמן גורר תופעות לוואי מאוד לא רצויות כמו:
– אוסטאופורוזיס, כי אין מספיק ספיגה של מינרלים. כאן
– נפיחות
– צרבות שמחריפות אם את מפסיקה רק לרגע את התרופה…
– עצירות
– אובדן כרוני של מסת שריר בגלל מיעוט חלבונים
– זיהומים מפתוגנים
– סיבו (צמיחת חיידקים במקומות לא נכונים במעיים)
– פטריות
– מחלות כליות
ועוד…

